Ring
SE KURV
Payment Methods

Blomkålsfrikadeller med ovnstegte bønner og tzatziki


Blomkålsfrikadeller

Ingredienser

(4 personer)


1 blomkål

1 løg

Chili efter smag

1-2 fed hvidløg

1 æg

½ dl rasp

1 dl havregryn

Salt og peber

Olivenolie til stegning


Fremgangsmåde

Først skyller og skærer du blomkålen i mindre stykker, hvorefter du koger dem i letsaltet vand.

Når de er møre, blender du de kogte blomkålsstykker med løg, hvidløg og chili til en mos.

Tilsæt æg, rasp, havregryn og krydderier og rør sammen. 

Form farsen til frikadeller med en ske og steg dem på en pande med lidt olivenolie. 

Når de er stegt sprøde på begge sider, kommer du dem ind i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.




Ovnstegte bønner


Ingredienser

1 pose grønne bønner (frost)

Olivenolie

Salt og peber


Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader og kom de grønne bønner på en bagepapirs klædt bageplade og kom olivenolie og salg og peber på. Kom dem i ovnen sammen med blomkålsfrikadellerne i 10 min. Når du tager frikadellerne ud, giver du dem lidt grill. 


Tzatziki

Ingredienser

150 g skyr

1 spsk olivenolie

300 g revet agurk

2-3 fed hvidløg

Salt og peber


Fremgangsmåde

  1. Riv agurken på et rivejern, og put det i en si.
  2. Drys salt over det revne agurk og lad det stå, så væden trækkes ud.
  3. Bland skyr og olivenolie sammen og tilsæt hvidløg.
  4. Pres væden ud af agurkerne og bland i skyr blandingen - smag til med salt og peber.