Ring
SE KURV
Payment Methods

Thaisuppe med kylling og kokosmælk

Ingredienser (4 personer):

250 g kyllingebryst

1 spsk olivenolie (eller kokosolie)

1 løg

  • 4 champignon
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 liter kyllingefond
  • 2 stængler citrongræs
  • 2 cm ingefær
  • 1 lille frisk gurkemeje (kan undlades)
  • 1 rød chili
  • 1 ds kokosmælk
  • 1-2 spsk fiskesauce
  • Lidt rørsukker
  • 10 små tomater
  • 1/2 rød peberfrugt
  • 1 lime

  • Håndfuld frisk koriander

  • Fremgangsmåde:
  • Først skærer du kyllingebrysterne i mundrette stykker og steger dem på panden i lidt olie. Læg kyllingestykkerne på en tallerken, men du steger grønsagerne.

Kom champignonerne på panden og brun dem ved høj varme, tilsæt løg skåret i strimler, finthakket hvidløg, skrællet og skiveskåret ingefær, gurkemeje, chili i fine stykker samt kyllingefond/bouillon. Skru ned for varmen og kom kyllingestykkerne i.

Skær enderne af citrongræsset og halver dem. Bank dem med en tung kniv, så de bliver lidt kvast – tilsæt dem i retten sammen med kokosmælken og fiskesaucen - lad det simre i 10-15 minutter.

Ca. 5 minutter før du skal servere tilsætter du kvarte tomater, peberfrugt i strimler og retten smages til med fiskesauce, lidt rørsukker og lidt lime.

Anret i skåle og top suppen med frisk koriander og evt lidt frisk chili i ringe.

Og nåh ja.. Citrongræsset skal ikke spises - det er kun tilsat for smagens skyld.

Velbekomme.