Fri fragt over 350 kr.🧨

FOKUSSKEMA - Hjælp til at finde motivationen

 

Måske kender du til, at det kan være en udfordring at holde fokus på de livsstilsændringer, som du ønsker at lave. Det kan der være mange grunde til. Hverdagen sætter ind og motivationen er ikke lige høj hele tiden.

Det at tilegne sig nye vaner kræver fokus. Det kan man gøre på mange måder. Du kan deltage på et hold, hvor man mødes med andre, der har samme mål. Du kan lave aftaler med venner eller kollegaer om at følges ad og støtte hinanden i et vægttab. 

Du kan også bruge vores fokusskema.

Fokusskemaet er et simpelt, men effektivt redskab til at holde fokus på det, som er vigtigt for dig, når du vil bryde nogle mønstre og få nye vaner. Med fokusskemaet bliver du belønnet for at være realistisk på dine mål og nå dem.

Du kan lave et fokusskema på din computer som det nedefor og udfylde kolonnen til venstre med det du ønsker at have fokus på. F.eks. morgenmad, 2 mellemåltider osv.

I eksemplet er der 8 fokuspunkter.

Da der er 7 dage i ugen er der plads til at kunne afkrydse 56 feltet.

Hver dag du spiser morgenmad sætter du et kryds i feltet ud for dagen. Fik du ikke spist morgenmaden, lader du feltet være tomt.

Sådan gør du for alle dine fokusområder. 

Øverst til venstre laver du din målsætning for ugen. I uge 7 er det realistisk med 40 krydser.

Her er det vigtigt, at du sætter din målsætning meget realistisk. Sæt i starten ikke målet højere end du er sikker på, at du når det. Derefter sætter du uge for uge din målsætning lidt højere. Selvfølgelig stadig så det er realistisk.

Nu skal du skrive din belønning på skemaet. Din belønning får du når du når dit ugentlige mål.

Belønningen kan være hvad som helst. Jeg har skrevet det par jeans på, jeg har set mig varm på. Men det kan også være du laver en aftale med din partner om, at du skal have en lækker omgang krops massage, når du når målet. Eller at du giver din partner massagen, for at få din partners fulde støtte.

 

Du afkrydser dagligt ud for de fokuspunkter du får gjort. Lad feltet være tomt hvis du ikke opnår et fokuspunkt. Sæt ingen minusser eller andre negative symboler.

Hver gang du ikke sætter et kryds, sætter du hjernen i gang med at overveje hvordan du får krydset i morgen. Få du f.eks. ikke et kryds ud for mellemmåltiderne, fordi du ikke havde købt ind til det, vil du have fokus på at have noget klar til i morgen, så du får krydset.

 Fokusskemaet kan du hænge på køleskabet, opslagstavlen eller et andet sted hvor du ved du ser det dagligt.

Eksempel på fokusskema: 

Uge 7

Mål: 40 krydser

Belønning: Biograftur

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag
 Morgenmad
2 Mellemmåltider
Frokost
Aftensmad
Bevægelse
Motion
Træning
Vær glad