Fri fragt over 350 kr.🧨

VLCD - hvad er det og hvad gør det?

Hvad betyder VLCD?

VLCD står for Very Low Calorie Diet (diæt med meget få kalorier). Det er en slankekost som er sammensat på sådan en måde, at endog store vægttab kan opnås. Med IDUVA VLCD får du de vitaminer og mineraler, proteiner, fedt og kulhydrater, som du har brug for i en kost med meget få kalorier.
I modsætning til slankeprodukter og de fleste kosttilskud skal VLCD produkter kontrolleres af Fødevarestyrelsen. Det udsættes for de samme krav som eksempelvis modermælkserstatning.
Vægttabet der kan opnås afhænger af forskellen mellem de 550-700 kalorier, der er fordelt på de 5 daglige måltider og den energi du forbrænder dagligt. At nøjes med 550 kalorier kan kun lade sig gøre fordi du bringer kroppen i ketose, hvor du tærer optimalt af dine egne fedtdepoter.

Tryghed er vigtigt!

Der findes mange fordomme om kosterstatning og derfor er det vigtigt, at du føler dig tryg ved IDUVAs produkter. Det er derfor alle vores kosterstatningsprodukter lever op til de strenge krav i kategorien VLCD. På den måde kan du føle dig tryg ved, at du får alle de ting din krop skal bruge i løbet af en dag for at fungere optimalt.
Vi tror på, at kosterstatning ikke er løsningen på et vægttabsproblem, men det kan være starten på løsningen og det kan give den motivation, som et markant resultat altid giver. Når du er motiveret er det meget nemmere og tryggere at fortsætte den sunde livsstil og foretage de valg der giver dig energi og overskud.

Hvad er ketose?

Ketose er den tilstand din krop træder ind i når der ikke er nogle kulhydrater i muskler og organer at forbrænde. Kroppen vil i stedet omdanne fedtsyrer til ketonstoffer. Denne proces er den mest effektive måde at tabe sig rigtigt på – dit vægttab bliver et fedttab!
Kroppens lagre af glukose (sukker) vil blive tømt i løbet af 2-4 dage når du spiser få kulhydrater. Det betyder at der går op til 4 dage inden du er i ketose. Herefter går det hurtigt med at forbrænde fedt. Alle de optimale betingelser er til stede for dit fedttab.
Når vi spiser kulhydrater vil disse via en proces i mave og tarmsystemer omdannes til glukose. Glukosen overføres via tarmsystemet til blodet og ved hjælp af hormonet insulin bliver det lagret i muskler og lever, så vi dermed har et lager af energi, som hurtigt kan frigøres når behovet opstår. Dette behov kommer når du pludselig belaster musklerne, f.eks. ved løb, havearbejde eller andre former for aktivitet.

Hvad er forskellen på kosterstatning og måltidserstatning?

Der er stor forskel på de produkter der kaldes ”måltidserstatning” og de produkter der kaldes ”kosterstatning”. Kravene til kosterstatning er meget større, da du skal kunne leve udelukkende af kosterstatning i en længere periode. Det betyder der stilles store krav til indhold af eksempelvis vitaminer, mineraler og kostfibre.
Du kan vælge at bruge kosterstatning som en ren kostplan og på den måde opnå et vægttab med udgangspunkt i fedtforbrænding (ketose). Du kan også vælge at kombinere kosterstatningen med sund kost og opnå et vægttab. Når du kombinerer vil du typisk udskifte 3 ud af dagens 5 måltider med kosterstatning. Ved kombination af kosterstatning og almindelig kost skal du være opmærksom på det samlede kalorie indtag.